Prajitura cu crema de ciocolata si frisca

de cocolina in Prajituri, 16 Apr 2012 | 9783 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa rece
  • 50 g nuca macinata
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic crema ciocolata
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri zahar pt.frisca
  • 3 linguri zahar pt.crema
  • 4 linguri zahar pt.sirop
  • 100 ml frisca
  • esenta rom
  • 1 praf sare
  • 2-3 cubulete de ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata si frisca:

Se bat albusurile spuma cu 6 linguri zahar. Galbenusurile se amesteca cu 3 linguri apa si 3 linguri ulei si se toarna peste albusurile batute spuma. Faina se amesteca cu 3 linguri cacao si 1/2 plic praf de copt si 1 praf sare. Se adauga in ploaie peste albusuri si galbenusuri care au fost batute spuma. Se tapeaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia in tava. Se baga la cuptorul incalzit la 150 grade si se lasa circa 25-30 minute,(se poate face proba cu o scobitoare).

Dupa ce au trecut 25-30 minute se scoate blatul din cuptor si se lasa putin sa se raceasca dupa care se taie in doua.

CREMA:intr-un vas se pune 250 ml lapte rece de la frigider, 3 linguri zahar si plicul de crema de ciocolata. Se bate cu mixerul timp de 3-4 minute pana se ingroasa crema. Intr-un bol punem jumate din crema de ciocolata si o amestecam cu 50 g nuca macinata.

Luam o cratita mica si o punem pe foc punem 4 lnguri zahar si lasam sa se caramelizeze adaugam 100 ml apa si cateva picauri de esenta rom .Lasam sa se raceasca siropul.

Luam o foaie si o insiropam dupa care o ungem cu crema de ciocolata,deasupra punem cealalta foaie o insiropam si punem crema de ciocolata cu nuca.

Dupa ce am pus crema de ciocolata,ornam prajitura cu frisca batuta si razuim  ciocolata deasupra.O bagam la frigider sa stea rece.

POFTA BUNA LA TOTI E FOARTE DELICIOASA!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

gaby_duceag 1

22.04.2012, 13:09

diana )))))))))))))


apropo, de ce-s asa micute?parca-s purici))

cocolina 1

22.04.2012, 14:25

Poate chiar sunt purici

babi5 1

04.09.2013, 08:43

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata, cafea, fructe de padure si alune